keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Ripaus vaaleanpunaista pitsiä: Tuunatut nuken rattaat

Viikonlopun mummolareissulla valmistui tarpeellinen tuunaus: uudet päälliset serkusten nukenrattaisiin. Monissa blogeissa on ollut toinen toistaan veikeämpiä tuunauksia, joten päätin kokeilla. Täytyy sanoa, että tämä oli pitkään aikaan palkitsevin ompelus, niin sukkelasti - ja vaihteeksi ongelmitta - ompelu sujui, mitä ei voi sanoa muista työn alla olevista käsitöistä.


Nukenrattaiden pirtsakan pinkki alkuperäisväritys asetti omat rajansa tuunaukselle. Sopiva kangas löytyi kirpparilta ostetusta vaaleanpunaisesta, haalennessta tyynyliinasta. Vasta leikkelemään alkaessani tajusin, että oli tuhoamassa käsin virkattua pitsiä. Sille olisi ehkä voinut miettiä vähän arvokkaammankin käyttötarkoituksen, sillä nukkeleikeissä pitsi tulee saamaan raisua kyytiä. Pitsi näytti kuitenkin sopivan rattaisiin niin täydellisesti, etten enää halunnut luopua suunnitelmastani. Ja olihan se kangaskin odottanut kaapissa sopivaa hetkeä jo ihan riittävän kauan. Turvavaljaat ovat rattaiden alkuperäiset. Pakkasauringossa paistattelee kevättä odottamassa vanha ystäväni Tiina, joka löytyi toissa kesänä mummolan vintiltä. Kovakouraisen pesun ja puunauksen jälkeen siitä on tullut aivan esittelykelpoinen. Aikanaan kuulakärkikynällä otsaan piirretyistä verisuonista on enää haaleita muistoja jäljellä, eikä Tiinan muodikas permis ollut moksiskaan parin vuorokauden liotuksesta pää upoksissa pesusoikossa. Edellisillä mummolareissuilla Tiina on yksi kerrallaan saanut päälleen myös vaatteita, kuten kuvasta näkyy. Oman mummoni Singerillä surautettu asukokonaisuus ei ikävä kyllä pesua kestänyt.

 
Pst. Tiinan sitruunankeltainen neuletakki on neulottu nuken oman aikakauden langalla, samalla Orlon -akryylilangalla, johon olen viitannut aiemmassa postauksessa. Keltaisen lisäksi mummolasta löytyi vielä pikku kerä huikaisevaa oranssia! 
Posted by Picasa

9 kommenttia:

 1. Oi, pikkuisten prinssessojen unelma, söpö väri ja paras toteutus!!! Tiina on myös kaunis ja todellakin hyväkuntoinen iäkseen;)

  VastaaPoista
 2. Kiitos Kewa! Tiina on iskussa, aika muodokas lantioltaan kylläkin moniin nykynukkeihin verrattuna. A-linja olikin Tiinan mekolle paras linja :-)

  VastaaPoista
 3. Sulle on tunnustus mun blogissa :)

  VastaaPoista
 4. Ihanat nukenvaunut! Mua yleensä ällöttää kaikki tuollaiset "muoviset hirvitykset", joita on kaupat pullollaan. Mutta noi on kyllä aivan ihanat! Kannatan tuunaamista, ehdottomasti!

  VastaaPoista

Kiitos viestistäsi, jokainen kommentti ilahduttaa!