maanantai 31. joulukuuta 2012

Ketunhäntä kainalossa
Pukilla oli tänä vuonna ketunhäntä kainalossa!

Vanhasta velourista syntyi lämpimät talvipuserot pikkuapulaiselle ja hänen serkku-pojalleen. 


Tytön ruskean paidan kangas on vanhasta naisten hupparista. Samasta hupparista sain paitaan myös resorit kääntämällä vanhat vain nurinpäin. Pojan yönsininen joustovelour puolestaan on mummon kaapin kätköistä löytynyt, ilmeisesti sekundakankaan loppu vuosien takaa.

Tarkkanäköisimmät saattavat huomata applikaatiossa jotain tuttua, sillä kuono on saattanut saada vähän inspiraatiota tietyn ruotsalaisen lastenvaatemerkin kettu-tuotteista.


Olen jo pitkään haaveillut kunnollisesta ompelukoneesta, jolla myös applikaatiot onnistuisivat. Kettu Repolaisissa oli käsityötaidoilleni niin paljon harjoittelemista, etten ehtinyt saada paitoja valmiiksi käsityöpiirissä ja uusi kone oli siis suorastaan välttämättömyys. Nyt täällä surruutteleekin tyytyväinen Berninan omistaja!
 


Silmät kettuihin saatiin nappikokoelmasta: toiselle vihreät ja toiselle mustat. Applikaatioissa käytetty ketunpunainen kangas on uutta ruosteenpunaista joustofroteeta Royal-tuotteelta, kuonoissa on samaa villavan pörheää trikoota, jota käytin aiemmin myös Halloween-kissan asussa ja pupu-applikaatiossa. Vielä sitä johonkin ompelukseen taisi hippunen jäädä.Kaavat: Ottobre 4/2012 
Koko: 104cm (ruskea) ja 110cm (sininen)
Materiaalit: Vanhaa & kierrätettyä joustovelouria, applikaatiossa Royal-tuotteen joustofroteeta ja Euro-kankaan uutta trikoota. Sinisen paidan resorit Royal-tuote.
Posted by Picasa

6 kommenttia:

 1. Ihanat Repolaiset! Onnea uudelle vuodelle ja ompelukoneelle!

  VastaaPoista
 2. Veikeät kettupaidat!

  Onnea tosiaan uudelle vuodelle ja uudelle ompelukoneelle :) Aloin nyt haaveilemaan uudesta koneesta, kun omani reistailee, taas, vaikka kesällä sen huollatin. Ja jotenkin tuollainen monipuolisempi tikkivalikoima houkuttelis, mulla on vain perus-Bernina..

  VastaaPoista
 3. Kiitos kiitos! Olen ajellut tätä vastaavalla Berninan mallilla pari vuotta ompelupiirissä ja siellä oppinut konetta käyttämään. Oma vanha koneeni oli kyllä niin perus kuin peruskone voi olla, että siihen verrattuna mikä tahansa oli parannus. Katsotaan miten tämä sitten kestää.

  VastaaPoista
 4. ♥ oi,miten hauskat paidat! Tykkään ♥

  VastaaPoista
 5. Very cool litte foxes! I like their button eyes. :-)

  VastaaPoista

Kiitos viestistäsi, jokainen kommentti ilahduttaa!