tiistai 12. kesäkuuta 2012

Mustaa ja valkoista pikkutytöille

 
Joskus pikkuisetkin tytöt tarvitsevat mekkoja vakavampaan tilaisuuteen. Nämä mustavalkoiset mekot ovat matkalla sellaiseen. Isommalle taaperolle tuli Mekkotehtaan Orelma (koko 86/92 cm) ja hänen pikkuiselle serkulleen saman henkinen liivihame (koko n. 74cm). Vauvan liivihame on leikattu vanhan mekon mittoja mukaillen ja lisäten pääntielle rypytystä, joka tekee yksinkertaisesta mallista vähän juhlavamman. Molempiin, myös Orelmaan, on lisätty vuorikangas tuomaan vähän volyymia ohuen ohueeen puuvillakankaaseen. Taaperon koko osui tällä kertaa nappiin ja nyt vain jänskätetään, menikö vauvanmekko sinne päinkään, kun sovitukseen ei ole ollut tilaisuutta.
Näitä mekkoja ommellessa huomasi konkreettisesti, miten paljon kangasvalinta muuttaa mallia. Mielessäni on nimittäin ollut iloinen trikoo-Orelma. Tästä tulikin aivan toisenlainen luonteeltaan.
Orelman hihansuihin oli tarkoitus tulla kuminauhat, mutta kun mekko näytti herkältä näin siivekkäänä, taitaa kuminauha jäädä pujottamatta. Nopeat ja yksinkertaiset mallit tuntuivat vielä kaipaavan jotain, joten ompelin "rintarosseiksi" yksinkertaiset jojo-ruusukkeet. Ohje löytyy esim. Emma Hardyn kirjasta Ompele suit sait sukkelaan (WSOY 2009). Kankaat ovat tällä kertaa uusia, kierrätystä löytyy vain jojojen napeista.

 

Kaavat: Taaperolle Orelma-mekko teoksesta Etula, Kirsi & Valkeapää-Ikola, Sunna: Mekkotehdas. WSOY, Helsinki 2012. Vauvan mekon kaavat vanhan liivihameen mallista. 
Koko: Taaperolle 86-92cm ja vauvalle n. 74cm
Kankaat: Eurokangas
Posted by Picasa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi, jokainen kommentti ilahduttaa!