maanantai 12. maaliskuuta 2012

KarkkiraitojaKevätaurinkoa ja karkkivärejä!
Neulominen tahtoo olla yhtä purkamista ja luomista ja sitten taas purkamista.Tässä karkkiraitaisessa liivihameessa aloitin neulomisen sileän yläosan alareunasta ja kudoinkin ensin yläosan valmiiksi. Näin yläosaa on helppo sovittaa erikseen ja miehustan saa pikkukäyttäjän mittoihin varmemmin sopivaksi. Myös pitsineuleena neulotun helmaosan väljyys on mukavampi arvioida: helmaa varten on poimittu silmukat yläosan alareunasta ja samalla on lisätty silmukoita silmämääräisen sopivasti. Helmaosa on siis neulottu ylhäältä alaspäin, jolloin pituutta on näppärä arvioida pitkin matkaa.
Kaksivuotiaalle neulotun mekon mitoituksen tukena oli Suuri Käsityö -lehdessä 9/2011 julkaistu liivihameen malli (koko 92cm). Pääntietä on suurennettu niin paljon, ettei olkapäälle tarvinnut tehdä alkuperäismallissa ollutta nappilistaa. Samoin kädenteitä on laajennettu ja molempiin lisätty ohuet oikein-nurin resorit.

Pitsikuvio on napattu Kotiliedessä nro 17/2010 julkaistujen polvisukkien mallista. Olen käyttänyt samaa pitsiä myös sukissa ja jostain syystä tätä siksak-pitsiä on tosi mukava neuloa! Raidoitus tuo siksakin vielä paremmin esille.

Liivihame on neulottu Novita Freesia -puuvillalangalla. Kierrepuikot no 3, resoreissa no 2,5 (puikoilla nro 3 25 s = 10cm).

Posted by Picasa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi, jokainen kommentti ilahduttaa!