lauantai 28. huhtikuuta 2012

Simaa, serpentiiniä ja Vapputakki!


Pikkuneidin kevättakki on ollut valmis jo jonkin aikaa, mutta odotellut aurinkoista kuvauspäivää. Samettinen tikkitakki on ensimmäinen vuorillinen takki, jonka koskaan olen tehnyt, hurraa sille! Onneksi käyttäjä itsekin tykkää äidin valitsemasta lievän tyttömäisestä retromallista, eikä takki ole jäänyt naulakkoon. 


Kaava on Ottobren talvinumerosta 6/2008. Ihastuin leikkaukseen, joka tuo mieleen 1950-1960-luvun huolitellut lastenvaatteet, mutta jossa on samanaikaisesti häivähdys satukirjojen maailmaa tonttuinen, hiippalakkeineen ja taikametsineen. Hupun leikkausta olen muuttanut hieman alkuperäistä pienemmäksi, mutta näinkin se on aika vinha, samoin kuin helma, joka näyttää levenevän alaspäin. Kaksivuotiaan takki on kokoa 98cm ja käyttäjälleen vielä hieman pitkä. Hihansuita on helppo kääntää, mutta helma voisi olla hiukan lyhyempi.
  
 
Ottobren alkuperäismallissa takki on tätä paksumpi ja lämpimämpi, sillä se ommellaan kolmesta kangaskerroksesta: velveton päällyskankaasta, levyvanusta ja vuorista. Kevyempään kevättakkiversioon käytin ohutta, valmiiksi vuoritettua tikkikangasta ja ohutta samettia.

 

Päällyskankaaksi etsiskelin samettia, jossa olisi malliin sopivia nostalgisia sävyjä, mutta myös väriä ja taaperoikäiselle sopivaa leikkisyyttä. Tarkoitus oli myös löytää jotain muuta kuin vaaleanpunaista, mikä ei ehkä ihan onnistunut... Tarkkaan katsottuna kankaassa on kyllä enemmän vihreää ja vaaleansinistä, mutta kuten aina, vaaleanpunainen on se väri, joka huomataan.

Fine cord -sametti löytyi lopulta samasta osoitteesta kuin kaavakin, eli verkkokauppa Etsyn Ottobre-valikoimasta, vieläpä sopivasti ale-palana.

  
 
Posted by Picasa

2 kommenttia:

  1. Hurmaava takki - upea kangas ja aivan ihana malli!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on! Ei olis aikuisten takkikaan paha tästä kankaasta.

      Poista

Kiitos viestistäsi, jokainen kommentti ilahduttaa!