maanantai 7. toukokuuta 2012

Riikinkukon uudet höyhenet


Sticka virka sy / marks nr 56: nostalgi på svenska!
 
Nyt voi sanoa, että tässä projektissa ei mallilla ja lopputuloksella ole kerrassa mitään yhteistä!
Löysin viime kesänä äidin kaapeista tämän vauvaneuleiden retroaarrearkun: Sticka virka sy -lehden, josta en ole millään löytänyt vuosilukua. Ihan 70-luvun alkuvuosista lienee kysymys: lehti on vielä vakaasti 60-luvun värimaailmassa pinkkeine pikkumekkoineen ja vaaleansinisine kypärämyssyineen, mutta esiin puskevat jo huolettoman rennot oranssin-kukertavat mallit. Lehden ehdoton helmi on mielestäni tämä suloinen vauvan makuupussi, joka opastetaan lapsen kasvaessa napsaisemaan poikki helmasta. Vips, taaperolla on mukava neuletakki!
Harmi vain, olin mallin löytäessäni ehtinyt jo neuloa toisenlaisen unipussin. Malli on kuitenkin niin vinha, että yritän muokata tästä meidän taaperolle sopivan villatakin. Bébé Orlon on luonnollisesti ollut 100% akryylilankaa, joten se saa vaihtua puuvillaan, kunhan vain löydän sen juuri oikean appelsiinin-keltaisen värin, jota tähän neuleeseen tarvitaan!
Neuletakkia suunnitellessa kokeilin pitsimallia ja siitä tulikin jotain aivan muuta:


Klassinen Riikinkukko-pitsi on kuin luotu keväthuiviin. Neuleohjetta tavatessani huomasin, että kappas, sama ajatus on ollut muillakin. Saman pitsimallin pohjalta löytyy pitsihuivi Debbie Blissin Neulojan vuosi -kirjasta, (vieläpä kannesta, joten ei kovin omaperäinen idea) ja vielä selvempi ruutupiirros löytyy ainakin Kauneimmat käsityöt -lehdestä 5/2002 (10 vuotta vanha lehti näyttää jo melko retrolta sekin...).
Halusin keväthuiviin aivan ehdottomasti lilaa. Tämä juuri oikean sävyinen, vivahteikkaasti liukuvärjätty puuvillalanka oli uusi tuttavuus Rico Fashion Iro dk (22 s puikoilla no 3,5 = 10cm). Sopivan jämäkkää neulottavaa, reunat eivät lähteneet käpristymään juuri lainkaan. Kevättuubi on aika lyhyt ja kevyt, käytin vain 3 x 50g kerää. Ja se minulle juuri oikea lilan sävy oli no 003.

 

Pitsimalli: Julkaistu mm. Kauneimmat käsityöt 5/2002, Debbie Bliss: Neulojan vuosi. WSOY, Helsinki 2010.
Lanka: Rico Fashion Iro dk, väri 003, 150g
Puikot: nro 3,5
Posted by Picasa

2 kommenttia:

Kiitos viestistäsi, jokainen kommentti ilahduttaa!