sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Miaou! Sanoi vaaleanpunainen Halloween-kissa

 
Päiväkodin myötä meilläkin vietettiin ensimmäistä kertaa Halloweenia. Pikku juhlijan ehdotus rooliasuksi oli heti selvillä: punainen kissa! Aika pelottava kissa siitä tulikin. Miaouuuu!

 
Tässä puvussa unohdettiin äidin värimaailma ja Eurokankaan palalaarista lähti mukaan pinkkiäkin makeampaa ja pehmeää teddykanhasta. Sen pariksi löytyi kiinnostava valkoinen joustokangas, jonka sileä pinta muuttuu harjaamalla karvamaiseksi. 
Puvun eri osien ohjeet on koottu sieltä täältä, lähinnä Ottobren eri ohjeista muokaten. Tässä puvussa olen erityisen tyytyväinen kissan kypärämyssyyn. Ohje on lainaamastani Ottoberen eläin-rooliasun kaavasta, jonka tarkemmat tiedot jäävät tästä päivityksestä nyt puuttumaan. Kokoa 92-114 cm oleva kypärä sujahtaa joustavasta kankaasta ommeltuna ilman vetskareita tai tarrakiinnityksiä lapsen päähän. Kissan korvat pysyvät terhakkaasti pystyssä, kun ne ommellaan kolmion muotoon päälaen muoto-ompeleisiin istuttaen.
Housut on muokattu toisesta Ottobren kaavasta ja huppari leikattu tavallisen raglan-hihaisen puseron kaavalla. Siihen lisäsin ilmettä antamaan valkoisen masulaikun, joka muodostaa samalla taskut. Kangasta riitti nippa nappa vielä häntään, joka on kiinnitetty neppareilla hupparin helmaan, joten hupparia voi käyttää myös ilman häntää, tavallisena takkina.

 
Parhaiten kissapuvussa toimisi vielä ohuempi ja joustavampi kangas, sillä puvusta tuli kaiken kaikkiaan aika lämmin päiväkodin touhupäivään ja varsinkaan kypärämyssyä ei pieni jaksa pitää tuntikausia päässään. Näissä kuvissa puku on saanut jo kovaa kyytiä ja onkin jo pesukoneeseen menossa...
 
Posted by Picasa

3 kommenttia:

  1. Oih, upea kissapuku!!! Väreistä tulee vähän kettukin mieleen (tosin niitä vissiin näkyy vaaleanpunaisena vielä harvemmin kuin kissoja ;)

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Eikä vaaleanpunainen pantterikaan ole kaukana, mutta korvat ne kissan tekevät. Näin marraskuun hämärissä kuvattuna saattaa valokuvien värien laita olla vähän sinne päin todelliseen verrattuna. Oranssista kankaasta ommeltuna puku toimisi tosiaan suoraan kettuna, ja hyvin pienin muutoksin kypärämyssyn kaavalla voisi surauttaa helposti muitakin "vaihtopäitä": nallen, pupun jne. Ohjeessa oli myös neuvottu muuntamaan huppu leijonan pääksi siten, että kasvoja kehystävän reunaresorin ja huppukankaan väliin vaan ommellaan esim. kangassuikaleita, lankaa tms. leijonan harjaksi.

    VastaaPoista

Kiitos viestistäsi, jokainen kommentti ilahduttaa!