perjantai 2. marraskuuta 2012

Talvinen samettimekko tutulla kaavalla

Eli Mekkotehtaan Riine sametista


Töppösvakka päivittyy pitkän pitkän tauon jälkeen. Syynä pitkäksi venähtäneeseen hiljaisuuteen on ollut muutto toiselle paikkakunnalle, ja uutta odotellessa väliaikaiseen kotiin. Väliaikainen kuulostaa ompelusten näkökulmasta kohtalokkaalta - ja sitä se on ollutkin. Töppösvakka-nimikoidut muuttolaatikot täynnä vanhoja vaatteita, kankaita, tilkkuja ja langantupsuja ovat seilanneet varastosta toiseen ja uusi saumuri on viettänyt suorastaan kuukausia pahvilaatikossaan.
Mutta jotain sentään on syntynyt. Ja kun aika on tiukilla, miksi suotta etsiskellä uusia kaavoja, vanhassa vara parempi:

 
Tytär tarvitsi mekkoa vakavampaan tilaisuuteen ja halusin nähdä, miltä Mekkotehdas-suosikkini Riine näyttää talvisempana versiona. Tällä kertaa mekko syntyi uudiskankaasta, ohuesta luumuun vivahtavasta ruskeasta sametista ja sai somisteeksi valkeaa brodeerattua pitsiä. Eteen lisäsin vielä pikkukäyttäjää miellyttävän rusetin. Tilaisuuden jälkeen helmaan asteli kokonaisuutta keventämään vielä bambi, jonka malli on otettu suoraan Mekkotehdas-kirjasta. Hassua, miten erilainen paksummasta kankaasta ommellusta mekosta tuli kesämekkoon verrattuna. Toisella ompelukerralla osasin pienentää kaula-aukon sopivaksi, mutta vyötäröön väljyyttä jäi edelleen. Sametti on väriltään aivan täydellinen, mutta se osoittautui pikkuisen liian kovaksi, jolloin vyötärön väljyys korostuu.
Kaavat: Riine-mekko teoksesta Etula, Kirsi & Valkeapää-Ikola, Sunna: Mekkotehdas. WSOY, Helsinki 2012.
Koko: 86-92cm
Kankaat: Eurokangas.
Posted by Picasa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi, jokainen kommentti ilahduttaa!