tiistai 20. marraskuuta 2012

Kestääkö kantti?


Kyllä kestää - ainakin näissä vanhoissa Teollisuusnauha oy:n kanttinauhoissa! 

Tervetuloa 70-luvulle! Suomalaisissa kaupoissa ei näitä paketteja ole nähty vuosikymmeniin, mutta Viron matkalla kangaskaupassa törmää myös tällaisiin ylijäämävarastoihin, jotka arvatenkin suomalaiset nostalgikot kiikuttavat yksi kerrallaan takaisin kotimaahan.

Nämä Tekstiiliteollisuuden nauhat lienevät 80-luvun alusta. Lempparini on varsinkin tämä ruskearuudullinen nauha, joka tuo niin mieleen omat käsityötunnit. 80-luvun alussa kaikki oli tästä paketista: kodikkaan ruskearuudullisista pöytäliinoista kotitalousluokan verhoihin ja käsitöissä poimutetun kellohameen kuosiin. Ruskea oli niin turvallinen 70-luvun alun räiskyvän räikeiden värien jälkeen, ettei siitä olla päästy vieläkään oikein irti. Ehkä olisi pitänyt tuoda tätä ihanuutta enemmänkin kuin vain 5 metriä! 


Kanttinauhoissa on se paha ominaisuus, että kun niiden makuun pääsee, on niitä suorastaan hamstrattava. Silloin kun tarvitaan, ei oikeaa sävyä löydy kuitenkaan. Ja kun kanttinauhaa on varsin helppo itsekin tehdä, eivät kuviollisten nauhojen valikoimat kotimaisissa kangaskaupoissa ole kovinkaan mielikuvituksellisia. Vaaleanpunaista pikkuruutua löytyy, mutta siihen se usein jääkin.

PS. Tekstiiliteollisuus oy näyttää muuten toimivan edelleenkin, mutta ainakin nettisivujen perusteella tuotevalikoima on muuttunut täydellisesti näiden nauhojen jälkeen.

Posted by Picasa

3 kommenttia:

Kiitos viestistäsi, jokainen kommentti ilahduttaa!